Tag chancer med din madlavning

Hvis du ønsker at blive bedre i køkkenet, er du nødt til sommetider at tage lidt chancer – det indebærer både at bruge nye råvare, som du måske ikke før har tilberedt, men også at lave maden på nye måder end du er vant til. Læs videre her for at finde ud af, hvordan du kan tage chancer med din madlavning.

Sous vide – sådan gør du

Måske du før har hørt om teknikken hvor man laver kød, grøntsager og lignende i et vandbad – også kaldet Sous vide. Dette er noget, som helt sikkert er værd at afprøve, hvis du gerne vil prøve nye og spændende ting i dit køkken. Her får du brug for en vakuumpakker. Maden som skal tilberedes vakuumpakkes nemlig med krydderier, og sættes ned i et vandbad til langtidstilberedning.

Grunden til at maden skal vakuumpakkes er, at den ellers ville miste alle de krydderier der er blevet tilføjet, når det sættes i vandbadet – de ville nemlig bare komme til at flyde rundt nede i vandet. Ved at vakuumpakke holdes der på krydderierne, så maden bliver godt marineret, mens det tilberedes. Dette er altså en mulighed for, hvad du kan prøve af nye madlavningsteknikker i dit køkken.

Forsøg at lave mad med nye ingredienser

Hvis du ønsker at tage lidt chancer med din madlavning, er det jo oplagt at lave med nye og spændende ingredienser, som du ikke før har prøvet at bruge. Det kunne for eksempel være noget som mad fra det asiatiske køkken du forsøgte dig med – måske du før har hørt om dumplings?

Dette er en ret, som vil være lidt en udfordring, men som også kan blive rigtig lækker. Find gerne forskellige opskrifter og videoer, som kan hjælpe dig, så retten bliver så lækker som muligt, når du laver den.