Bedste gulve til soveværelset

???????????????????????????????

ALLE gulvtyper kan lægges i et soveværelse, men nogle er mere behagelige end andre. Her får du et bud på hvilke flottegulve, der er et særligt godt valg i soveværelset.

Det er et mareridt at sætte de bare tæer på et koldt gulv, hvis du skal op og tisse eller tjekke børnene midt om natten og det er heller ikke rart, hvis et koldt gulv er det første du møder om morgenen.

Derfor bør du kun vælge et klinkegulv i soveværelset, hvis du har gulvvarme. Trægulve føles ikke på samme måde kolde, men har du ikke gulvvarme i soveværelset og vil du gerne have et gulv der føles lunt, så er enten et korkgulv eller et gulvtæppe et oplagt valg i soveværelset.

Der er dog ingen gulvtyper, der ikke kan lægges i soveværelset, da gulvet her ikke skal kunne holde til ret meget. Derfor er det i soveværelset primært komforten du skal være opmærksom på.

Her kan du med fordel også overveje indeklimaet. Eksempelvis kan det være en god ide at vælge et akustikgulv i soveværelset, da ro er meget vigtigt i soveværelset og akustikgulve ikke reflekter lyd på samme måde som hårde gulvtyper som klinker og trægulve. Vælger du et trægulv, så kan du med fordel vælge et lyddæmpende underlag under gulvet for at mindske trinstøj.

Du kan også med fordel opsætte akustikpaneler i soveværelset. En dekorativ måde at gøre dette på er ved at anvende akustikpaneler som sengegavl.

Ønsker du at skabe harmoni i din indretning, så er det et godt tip at nøjes med at vælge et eller to gulve og lægge dem i hele huset. Det kunne eksempelvis være en klinke, da dette vil være oplagt i badeværelset, samt en anden gulvtyper. Her giver det god mening, først at vælge, hvilken gulvtype du ønsker i køkkenet, køkkenalrum, stuen og gangarealer og lignende først. Da denne gulvtype også kan lægges i soveværelset.

Har du ikke gulvvarme og har du valgt et gulv, der kan føles koldt, så kan du vælge at lægge et løst tæppe under eller ved siden af sengen, så det er tæppet du træder ud på, når du står ud af sengen og så have hjemmesko eller lignende stående, så du ikke behøver sætte de bare tæer på det kolde gulv.