Er et solcelleanlæg noget for dig?

Leder du efter en rigtig god investering til dit hus? Så kan et solcelleanlæg til taget være lige det som du har led efter. Med et solcelleanlæg kan du nemlig supplere strøm til dit el-forbrug og over tid spare penge. I denne korte oversigt kan du læse mere om fordelene ved et solcelleanlæg. Og hvis du allerede er overbevist, så Se mere her om dine muligheder.

Fordele ved solcelleanlæg

Der er mange fordele ved et solcelleanlæg. Ét af de mest kendte fordele er naturligvis, at det kan levere vedvarende energi til dit hus og dine andre el-installationer. Derudover er solceller komplet støjfri, selv når den produerer energi. Solceller kan være en stor investering, men til gengæld holder de i rigtig mange år – mere end rigeligt til at du kan tjene din investering hjem igen. I mellemtiden kræver solcellerne ikke meget opmærksomhed, da de er holdbare og kræver meget lidt vedligeholdelse. Du skal med andre ord ikke tænke på dem, når først de er sat op.

Kan det betale sig?

Solceller er ikke ligefrem billige, men det er uden tivlv en investering værd, hvis du ellers har tålmodigheden i orden. Afhængigt af prisen på solceller, dit energiforbrug og el-priserne, vil din investering typisk være tjent hjem på omkring 10 år. Derefter bliver anlægget pludselig en overskudsforrretning og du vil hvert år kunne stikke mange penge lige ned i lommerne.

Hvad skal du overveje, inden du køber solceller?

Før du køber et solcelleanlæg, skal du overveje den rette placering på taget. Solceller har brug for sollys, og derfor skal de placeres på det mest solrige sted på taget. Det betyder med andre ord, at hvis du har et stort træ i haven, som ofte skygger for halvdelen af taget, skal du ikke placere anlægget der. Vælg i stedet den anden halvdel, hvor solen oftere skinner.