Find den rigtige seng til dig (og din partner)

Udbuddet af senge er stort. Der findes alle mulige former, størrelser og måder at lave senge på. Det er nærmest en videnskab at hitte ud af hvilke muligheder, der er, og derefter at finde ud af, hvilken af disse muligheder, der passer bedst til netop dine behov. Her har vi forsøgt at lave en lille guide, som forhåbentligt kan fungere som en vej ind i den bløde jungle.

Hvor meget plads har du?

Det er nok en fair og ret universelt gældende antagelse, at det er attraktivt med en så stor seng som muligt – hvem ville ikke gerne sove i en king size-dobbeltseng, hvis de havde muligheden for det hver dag? Sagen er naturligvis den, at det ikke er alle som har enten plads eller budget til en dobbeltseng. Så herfra skal det som det allerførste anbefales, at du går ind i det tiltænkte soveværelse og måler op og derefter afgør med dig selv, hvor meget af din plads, du er villig til at opgive til sengen. Husk gerne på, at du trods alt kommer til at opholde dig virkeligt mange timer i sengen hvert eneste døgn.

Beslut dig for en sengetype

Dette punkt hænger lidt sammen med dit budget, for en lækker dunlopillo elevationsseng vil alt andet lige koste noget mere end den billigste og fladeste skummadras fra et discount-sengetøjslager. Men du vil til gengæld også få langt mere for pengene. Det er vanskeligt at komme med skråsikre personlige anbefalinger i en artikel som denne. Derfor skal rådet herfra lyde på at tage hen til et sengelager og kigge nærmere på muligheder. Og ikke mindst prøve mulighederne! Det er nærmest alfa og omega rent faktisk at have prøveligget de forskellige typer og prisklasser af senge, inden du slår til. Og hvis du så beslutter dig, kan du altid være fræk og købe den billigere på nettet.