Få mere ilt i dit hjem

Bor du i byen, kan du måske af og til få fornemmelsen af at bo i en iltfattig bobbel. Et sted uden lys eller ordentlig ventilation. Det er noget af det, der kan sætte skub i den snigende vinterdepression.

 

Sørg derfor for at få iltet din bolig i løbet af dagen. Det er der mange måder at gøre på, men her får du et udpluk af de fire mest effektive.

 

Planter og fotosyntese

Træer og andre planter fungerer som jordens lunger. De trækker CO2 til sig og udskiller åndbar ilt. Det er noget af det, der gør, at vi kan leve her på planeten. Den proces kan du overføre til dit eget hjem ved at fylde det med planter.

 

Store planter er klart at foretrække her.

 

Åben vinduet

Få lavet dig selv en god rutine med at åbne vinduerne, lige så snart du vågner. På den måde, får du hurtigt slynget den tunge luft og trukket den friske ind. Du vil med garanti kunne mærke en forskel på dit eget energiniveau.

 

Den friske luft vil hurtigt komme ind i hovedet på dig sammen med morgenkaffen.

 

Loftsventilator

En loftsventilator fungerer som en stor propel, der sidder i loftet. Du kender dem sikkert fra varmere lande end Danmark, hvor de køler rummet ned. Men også i Danmark kan de have deres funktion, de får luften til at flyde nemmere rundt i lokalet.

 

En loftsventilator tilfører ikke ny luft til hjemmet, men ilter den i forvejen tunge luft, og kan derfor køre hele døgnet.

 

Rengøring

Hvis du gerne vil have frisk luft i hjemmet, er det også vigtigt, at du sørger or at holde overflader rene, så der ikke hvirvler støvpartikler rundt i hjemmet, når du går rundt. Få også vasket dine lagener og fritliggende tæpper ofte.