Find de helt rette havestole

Har du et havebord, du er rigtig glad for? Det er skønt at have et samlingspunkt for familien om sommeren, men hvis man skal bruge flere timer på at sidde med maden, man har grillet, efterfulgt af kortspil eller et glas vin, så er det også vigtigt, at man sidder godt. Mange glemmer det lidt, men det er lige så vigtigt at sidde godt i en havestol som i en almindelig spisestuestol. Det nytter ikke noget, at man har noget, der ser godt ud, men som man aldrig får brugt, fordi komforten bare ikke er der.

Havestole kan godt have en tendens til at være lidt lave i det. Derfor er det også vigtigt, at I får målt op og prøvet stolene af sammen med jeres havebord, så I ved, at dimensionerne passer sammen. Man skal dog huske på, at der hører hynder til langt de fleste havestole, hvilket let kan give fem centimeter ekstra højde på.

Materiale, farve og størrelse

Havestole er et vidt begreb. Nogle vil måske associere det med de plasticstole, der tit er at finde på campingpladser og i sommerhuse fra 80’erne, mens andre med det samme tænker sammenklappelige stole i egetræ. Det kan være begge dele, men det kan også være stole i stål eller i flet eller noget helt femte. Der er ingen regler for, hvad det er, der gør en havestol til en havestol – så længe den er beregnet til at kunne holde til udendørs brug.

Det er en god idé at kigge på stolens bredde i forhold til, hvor mange der er plads til omkring jeres bord. Specielt stole med brede armlæn kan være svære helt at få plads til, så hvis I gerne vil være sikre på, at I kan få det antal, I gerne vil have, bør I måske sørge for at få målt op hjemmefra.