Har du sikret dit hjem mod rotter?

Som boligejer er der ofte mange ting, der skal holdes styr på hele tiden og der er mange beslutninger, der skal tages. Én af disse handler om forebyggelsen samt bekæmpelsen af skadedyr som rotter, som er et alvorligt problem af flere grunde. For det første er rotter ofte bærere af sygdomme, som er alvorlige for mennesker at få og de små dyr smitter desværre effektivt og hurtigt, hvilket er endnu en god grund til at bekæmpe dem, eller helst at forebygge deres indtrængen helt fra starten. For det andet er rotter gode til at skabe sig vej ind i bygninger og andet, hvis der er bare den mindste åbning, så det kan være svært at standse dem, når de først er kommet ind.

Hvad kan du gøre?

Selvom det kan være en grim tanke, at de små dyr løber rundt under huset og graver sig frem, så er det alligevel værd at overveje, hvordan du kan være med til at forebygge, at det sker for dig i dit hjem. Du kan starte med at sørge for, at de ydre områder af din grund og dit hus er fri for rod og andet, som rotterne kan gemme sig i. Derefter kommer turen til indendørs. Her kan det være en god ide at sørge for at ting som rør og lignende er sikrede – køb rottespærre til afløbsrør og gør på den måde dig selv en tjeneste ved at forebygge netop dén vej for rotterne ind i dit hjem.

Hvad skal du have hjælp til?

Det er ikke alting, som du selv kan klare, når det kommer til rottebekæmpelse. Ting som oprydning og fjernelse af potentiel mad og andet, kan du selvfølgelig godt selv sørge for, men der er også tiltag som eksempelvis rottespærren, som du ikke selv kan eller skal have styr på. Du bør i disse tilfælde søge en kloakmester, der kan ordne disse ting for dig, så du på en sikker, effektiv og korrekt måde får installeret og monteret det nødvendige tiltag, der skal til for, at dit hjem kan blive og forblive frit for rotter og andre skadedyr. En kloakmester har også muligheden for at foretage disse ting uden at beskadige andre elementer af eksempelvis afløbsrør og derfor kan det godt betale sig at søge professionel hjælp, så du ikke ender med andre skader på din bolig.