Hvorfor vælge en FFP2-maske over gængse mundbind?

Ikke alle masker beskytter lige godt mod smitte – eller andre partikler for den sags skyld. Det vidste vi allerede før COVID-19-pandemien. Når du leder efter masker eller mundbind, der beskytter mod smitte, kan du lede efter FFP2-masker. Ikke at de giver 0 % risiko for smitte med COVID-19 (for det er der intet, der gør), men de reducerer risikoen for smitte via luftvejene drastisk, så led efter disse.

Lever op til den europæiske standard for åndedrætsværn

En FFP2 maske er tætsiddende omkring mund og næse, hvilket selvfølgelig giver sig selv. Hvis ikke en maske slutter tæt om luftvejene, er den omtrent så effektiv som et billigt visir. ”FFP2” er ikke et bestemt brand eller subbrand af mundbind eller masker. FFP2 er en betegnelse, som at masker må markedsføres under, hvis de møder europæiske standarder. Du ved derfor, der er styr på kvaliteten.

Beskyt dig selv mod vidt forskellige mikroskopiske partikler

FFP2-masker kan beskytte mod mange mikroskopiske partikler, der kan befinde sig i udånding eller i luften. Det gælder selvfølgelig ikke kun COVID-19, men også et væld af andre luftbårne partikler, der har en diameter, der kan måles i brøkdele af en mikrometer. Og selvfølgelig beskytter maskerne også mod partikler, der er markant større end dette. Så overvej at få FFP2-masker for at være sikker.

FFP2-masker kan beskytte begge veje

I forbindelse med omtale af mundbind og masker under pandemien har der været meget forvirring omkring, hvorvidt masker/mundbind beskytter begge veje, eller om de kun beskytter enten dig, der bærer ét, eller om de beskytter dem, du er sammen med. Og den slags forvirring giver lidt utryghed.

FFP2-masker kan beskytte begge veje, så du kan evt. vælge at have disse liggende i tasken til særlige lejligheder, hvor at du ikke føler dig tryg ved et almindeligt mundbind, men ønsker ekstra sikkerhed.