3 tips til at holde din have pæn

En pæn have kræver lidt vedligeholdelse, men det er ikke så svært, som det kan virke. Med de rette værktøjer og lidt planlægning kan du få en pæn og velholdt have. Her får du 3 tips til at holde din have pæn:

1. Find ud af, hvilken type have du har

Første skridt på vejen til en pæn have er at finde ud af, hvilken type have du har. Er det en stor have med græsplæne, buske og træer? Eller er det en lille have med en terrasse og en græsplæne? Når du ved, hvilken type have du har, så er det nemmere at finde ud af, hvordan du skal holde den pæn. Virker det overvældende? Så er det en rigtig god idé at få hjælp af en professionel anlægsgartner Århus, så du ikke selv skal løfte det tunge læs.

2. Find det rette værktøj

Når du ved, hvilken type have du har, så kan du finde det rette værktøj. Er det en stor have, så skal du måske have en plæneklipper eller en havetraktor. Er det en lille have, så kan det være nok med en håndplæneklipper.

3. Gør en plan

Når du ved, hvilken type have du har, og hvilket værktøj du skal bruge, så er det tid til at lave en plan. Lav en plan for, hvornår du skal klippe græsset, hvornår du skal beskære buske og træer, og hvornår du skal gøre rent på terrassen. Hvis du laver en plan, så er det nemmere at holde styr på, og du risikerer ikke at glemme noget.

Hvis du vil have en pæn have, så skal du have styr på, hvilken type have du har, hvilket værktøj du har brug for og hvornår, du skal gøre rent i haven. Du kan få professionel hjælp til at holde din have pæn, hvis du ikke har tid eller lyst til at gøre det selv.