Tips: Vælg den rette motorsav til havearbejdet

Har du genstridige grene i haven, du ikke kan få bugt med blot ved at bruge en grensaks, så kan det være, du skal på jagt efter en motorsav. Nu er der vidt forskellige motorsave, hvor at nogle kører på benzin, mens andre kører på batteri eller el. I øvrigt er der forskellige brands, hvis motorsave byder på forskellige egenskaber. Hvordan vælger du den rette motorsav? Det kan du blive klogere på her.

Skal du vælge en eldreven Husqvarna-motorsav?

Hvis du er på jagt efter en Husqvarna motorsav, bliver det relevant først at tage stilling til, hvad din motorsav skal køre på. En eldreven motorsav vil nok være det oplagte valg, hvis du ønsker at være miljøbevidst. For når bare strømmen, saven fodres med, er produceret fra bæredygtige energikilder, vil brug af motorsaven ikke give det store miljøaftryk. Til gengæld skal du af og til slås med et kabel.

Få masser af skærekraft med en benzindreven motorsav

Leder du efter en motorsav, der har godt med kraft at byde på, er det oplagt med en benzindreven motorsav. I øvrigt så kan du få modeller, der sparer på brændstoffet, så du ikke udleder lige så meget CO2, som hvis du valgte en lidt ældre model. Ønsker du dig en benzindreven kædesav med svagt tilbageslag, kan du få én fra Husqvarna, siden de har kædesave designet til at være nemme at bruge.

Batteridrevne kædesave er en alsidig løsning

Batteridrevne motorsave er den fleksible løsning, og faktisk kan du finde modeller, der har rigeligt med kraft til at save i mindre stykker træ. Når bare du husker at sætte batterier til opladning, så kan du ved disse være sikker på, at de kører upåklageligt, om end du i modsætning til eldrevne modeller nok skal være forberedt på, at kraften varierer, alt efter hvor meget ladning er tilbage på batteriet.